Ons lesaanbod

Ons lesaanbod

Leren zwemmen begint met zwemplezier

Leren zwemmen met zelfvertrouwen
Om je kind vertrouwd te maken met water, starten we de zwemlessen in het ondiepe bad. Samen zetten we in op zwemplezier en zelfvertrouwen. Stap voor stap werken we toe naar oefeningen in het diepe. We werken zoveel mogelijk zonder (drijf)hulpmiddelen. Zo wordt in een natuurlijke setting snel duidelijk wat je kind al onder de knie heeft.

Spelenderwijs leren zwemmen
Wij geloven in de kracht van spelenderwijs leren zwemmen. We laten kinderen zelf ervaren welke mogelijkheden ze hebben om zich te redden in het water. Lessen met leuke oefeningen die zorgen voor zwemlespret. Het lijkt misschien zo dat je kind alleen maar speelt, maar ondertussen is ieder spel of iedere oefening gericht op een doel. Van onder water gaan, het oefenen van ademhalen vlak voor het duiken, tot drijven, wenden, keren, springen en gekleed zwemmen.

Hele les actief in het water
Door de hele les actief te zijn in het water, ontdekken kinderen zelf hun mogelijkheden en beperkingen. Zo leren ze zich goed te redden in het water. En dat vinden wij veel belangrijker dan de mooiste slag!

Aandacht voor ieder kind
Door de kinderen ook in kleine groepjes te laten werken, hebben onze zwemlesgevers de tijd om in te spelen op individuele behoeften. Waar nodig geven we ze extra aandacht en uitleg. Ook is er ruimte om in te spelen op individueel talent.

Gediplomeerde docenten
Al onze zwemlesgevers werken volgens de Gedragscode Zwembranche. Jaarlijks wordt iedere zwemlesgever getoetst door een onafhankelijke auditor. Uiteraard hebben al onze zwemlesgevers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) afgegeven.

Kom samen oefenen
Wist je dat je kind gratis kan komen zwemmen als het bij ons zwemles volgt? Kom samen gezellig oefenen!

Ons lesaanbod

Bij de Estafette kies je voor een vakkundige zwemlesaanbieder, die onafhankelijk getest is op een groot aantal kwaliteitscriteria door de Nationale Raad Zwemveiligheid.
Hiermee wordt de basis gelegd voor een leven lang zwemplezier en -veiligheid.

Klik op de linkjes van de onderstaande diploma's om de bijbehorende eisen te lezen.
A-diploma zwemmen in een zwembad zonder attracties
B-diploma zwemmen in een zwembad met attracties (glijbaan, springplank, wild waterbaan etc.)
C-diploma zwemmen in buitenwater zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten

We bieden verschillende mogelijkheden:
Reguliere zwemles:
Bij de reguliere zwemles duurt het gemiddeld 65 lessen om het A-diploma te halen. Er zitten 12 tot maximaal 15 kinderen (bij de afzwembaden) in deze groepen. 

Groepjes van 8:
In kleinere groepen is er nog meer aandacht voor uw kind. Zwemmen in groepjes van 8 kan op donderdag tussen 15.45-18.00 uur.

B en C- diploma in 1 pakket met afzwemgarantie.
Het voordeel van dit pakket is dat de kosten voor deze zwemlessen overzichtelijk zijn. Je betaalt 1 bedrag voor beide diploma's. Je kind kan gewoon instromen in de reguliere lessen. De lessen duren 45 minuten.

Bijspijkerles:
Soms lukt het niet om alles onder de knie te krijgen en heb je nét even een extra les nodig. Dat kan op donderdag van 15:00 - 15:30. Onder deskundige leiding wordt er in een klein groepje gewerkt van maximaal 4 kinderen.

Easyswim:
Bij Easyswim wordt er direct in het diepe water lesgegeven dankzij het speciale zwempakje.
De eerste 8 lessen zwemmen de ouders met de kinderen mee. De lessen zijn op zaterdag.

Voor meer informatie en/of inschrijving klik op één van onderstaande links:
-Algemene voorwaarden JipClub
-Algemene voorwaarden B/C garantie
-de voordelen van onze zwemlessen
-Huisregels
-Meest gestelde vragen
-Meest recente Jip kalender

Sportfondsen Haarlemmermeer heeft zich gecommiteerd aan de gedragscode zwembranche van Nationale Raad Zwemveiligheid.
Tevens is er een hulplijn beschikbaar: 0900-2025590 of hulplijn@nocnsf.nl .

Vragen? Mail naar zwemmen.estafette@sportfondsen.nl of bel met de receptie 0252-432666.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.